HTML

Naplemente

Gondolataim erről-arról. Versek, írások, amelyek kedvesek nekem.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

2008.06.29. 13:59 Sronika

Szépítő ételek

 Dinnye a ráncok ellen

A-vitaminban gazdag. Hetente háromszor két szeletet

Igazi segítség a ráncok kialakulása ellen. A dinnye, mint minden sárga zöldség vagy gyümölcs, béta-karotinban gazdag, s ez pedig véd a rák ellen és megakadályozza a bőr kiszáradását. Az A-vitamin segít megőrizni a bőr hidrolipid rétegét. Fogyasszon gyakran tökből készült ételt: levest, rizottót vagy sült dinnyét.

Kamilla a karikás szem ellen

Nyugtató anyagokat tartalmaz. Naponta egy pohárral

A kamilla virágában számos gyulladáscsökkentő és nyugtató anyag van. Ha éppen olyan időszaka van, amikor sok stressz érte és nagyon fáradt, kamillafőzetbe mártott vattát helyezzen a szemére. A fáradt és ideges bőrre is jó, tisztítja a vért. Egy nehéz nap után lefekvés előtt igyon meg egy pohár kamillateát. Reggelre eltűnnek a karikák a szem alól.

Grépfrút az erekre

A C-vitamin serkenti a vérkeringést. Naponta egy gyümölcsöt

Ha az időjárás egy nap alatt többször változik, a bőr nagyon megérzi. Megvastagszik, apró szétpattogott erek láthatók rajta. Elsősegélyként grépfrútot használjon. C-vitamin-tartalmának köszönhetőn gondoskodik arról, hogy a bőr ismét rugalmas legyen. A kálium a fáradság és az apró sérülések ellen hat.

Áfonya

A legjobb gyógyszer a rövidlátás ellen. Védi a szemet. Hetente két-három kanál

Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik a recehártya kapillárisait. Javítja a fényérzékeny sejtek nedvességtartalmát. Gyógyítja a rövidlátást és segít a szemnek, hogy alkalmazkodjon a sötéthez. A benne lévő bétakarotin és bioflavonoidok rugalmasan tartják az ereket. Reggelire vagy étkezés után, gyümölcssalátában vagy joghurtban fogyasszuk.

Tej 

A kalcium megőrzi a fogak és a csontok egészségét. Szebb lesz tőle a mosoly. Naponta egyszer egy pohárral

A tejben található mésznek és foszfornak köszönhetően erős fogai és csontjai lesznek. Előny, hogy e két ásványi anyag a tejből könnyen felszívódik. Legjobb reggelire, uzsonnára vagy vacsorára fogyasztani. Ha a tehéntej emésztése gondot okoz, válasszon alacsony laktóztartalmú tejterméket.

Zsálya

Frissítő elemeket tartalmaz. Mindig friss lesz tőle a lehelet. Naponta kétszer két levelet.

Ez a gyógynövény elsősorban a szájüreget fertőtleníti. Csökkenti a bélben az erjedési folyamatokat, és enyhíti a gyomorfájdalmakat. Ha emésztési zavarai vannak és kellemetlen a lehelete, igyon zsályateát, vagy rágjon el két zsályalevelet. Az esszenciális olajak és a flavonoidok frissé varázsolják a leheletét.

(PP-Életforma)

Szólj hozzá!

Címkék: egészség


A bejegyzés trackback címe:

https://sronika.blog.hu/api/trackback/id/tr28544502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása